Uç Nokta Güvenliği

Ana Sayfa Çözüm ve Değer Önerilerimiz Siber Güvenlik Uç Nokta Güvenliği

Uç Nokta Güvenliği

Uç nokta güvenliği; kuruluşların kullanmış oldukları her türlü bilgi barındıran cihazlar için ihtiyaç değil zorunluluktur. Bu zorunluluklar sektörden sektöre, kültür ve iş yapış biçimlerine göre değişiklikler göstermektedir. Bunun için uç nokta güvenliği firma özelinde kurgulanmalı ve uygulanmalıdır. Biz E2E Teknoloji olarak firmaların ihtiyaçları doğrultusunda bu süreçleri kurgulanmasında, uygulanmasında ve takip edilmesinde uçtan uca danışmanlık desteği vermekteyiz. Daha fazla bilgi almak ve size özel çözümlerimizi öğrenmek için bizimle iletişime geçin.

 

Uç Nota Güvenliği Nedir?

Uç Nokta Güvenliği, masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler vb. son kullanıcı cihazlarının siber güvenlik tehditlerinden koruma uygulamalarını ifade etmektedir. Uç nokta güvenliği, bir kuruluşun genel siber güvenlik stratejisinin kritik bir bileşenidir. Kurumsal ağa bağlanan tüm cihazların çok çeşitli siber tehditlere karşı korunmasını sağlayarak hassas verilerin korunmasına ve güvenlik riskinin azaltılmasında yardımcı olur.

 

Uç Nota Güvenliğinde Temel Bileşenler Nelerdir?

Güvenlik Duvarı (Firewall): Networkümüze gelen ve giden trafiği denetleyen ve belirlenen güvenlik kurallarına göre bu trafiği denetleyen güvenlik cihazlarıdır.

Antivirüs ve Anti-malware: Uç nokta cihazlarımızı kötü amaçlı yazılımlardan koruyan yazılım türleridir.

Uç Nokta Tespit ve Müdahale (EDR): Uç nokta cihazlarımızı sürekli olarak izleyen ve bu cihazlarda gerçekleşen tehditleri tespit edip müdahale eden gelişmiş bir güvenlik çözümüdür.

Veri Kaybı Önleme (DLP): Veri sızıntılarını ve kayıplarını önlemek için geliştirilen bir güvenlik stratejisidir. DLP çözümleri, hassas verilerinizi tanımlayarak, izleyerek ve koruyarak verilerinizin sızdırılmasını engeller.

Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi (PAM): Sistemlerimizde bulunan ayrıcalıklı kullanıcı hesaplarının çeşitli araçlar ve süreçler kullanarak izlenilmesini, denetlenmesini ve kontrol edilmesini sağlar.

Mobil Cihaz Yönetimi (MDM): Şirketimizde bulunan mobil cihazları izlemek, yönetmek ve güvence altına almak için kullanılan bir yazılım türüdür.

 

Uç Nota Güvenliğinin Avantajları Nelerdir?

  • Siber Saldırılardan Koruma
  • Zararlı Yazılımlardan Koruma
  • Veri Şifreleme
  • Veri Kaybını Önleme
  • Kullanıcı Bilinçlendirme

 

Uç Nota Güvenliğinin Kazanımları Nelerdir?

  • Kötü amaçlı yazılımlara ve siber saldırılara karşı koruma
  • Veri kaybı veya verini bozulmasını önleme
  • Ağ güvenliği
  • Tehdit tespiti ve müdahale
  • İtibar kaybını önleme